HTML

HTML

websas.hu


Kovax skype: kovaxur

Pavel skype: pavelkorcsagin

msn status My location on TeamSpeak
Cylex Silver Díj

Devportal

Nincs megjeleníthető elem

WebLabor

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Kommentek

  • Pavel Korcsagin: @fiúk csángók vagytok?: Köszönjük a tartalmas hozzászólást! Így sok év távlatából is akadnak még b... (2015.09.25. 10:46) Cukor és tömény kénsav
  • blah blah: tudom iszonyú régi hozzászólás, de csak nem hagyhatom így a cukrok nem igazán nemzetközi fogalmak,... (2015.06.17. 00:03) Cukor és tömény kénsav
  • szvsz: Szerintem ezeket olyanok találják ki, akik max. a buszmegállóig mennek gyalog. Oda kell tennei őke... (2015.05.22. 14:33) Magyar élelmiszercsomagok
  • Sparhelt: @Rowen: Meleg főétel kell? Lőjön magának valamit. :-) (2015.03.02. 07:34) Magyar élelmiszercsomagok
  • DragovichNikita: @Kovax: Ne, hogy bedőlj neki ez csalás! Pénzt akarnak ki huzzni belőled, be nem dőlj nekik ;). (2012.08.28. 14:06) Magyarított SPAM
  • hrgy: A videot eltavolitottak :-( (2012.05.10. 23:40) Cukor és tömény kénsav
  • Pavel Korcsagin: Szegény. :( Azt nem mondom, hogy át tudom érezni :W mert nem, de sajnálom. (nem őszintén) De a Bat... (2012.02.17. 18:43) Szopoda
  • Utolsó 20

Kis esti elmélkedés

2011.05.22. 20:21 | Pavel Korcsagin | 7 komment

Címkék: esti film történelem videó harc vallás őrültek apolkorrekt oschtoba

Az Operation Flashpoint: Red River Tádzsikisztánban játszódik. Kedvencem a második küldi, a legszebb map, a legjobb feladatok, szép idő, miegymás. Ez alapján kijelenthető, hogy Tádzsikisztán olyan mint a Hortobágy (puszta, szegényes fű, magas nyárfák), csak mindezt 2500 m-es átlagmagassággal... Ide vágtam a végigjátszás 3. részét, 4:20-nál valamin nagyon megakad az ember szeme.

 

 

Igen, az egy magyar zászló. :] Na jó, nem magyar, hanem tádzsik, de a kettő alig különbözik valami sárga firkától a közepén (csillagok koronával). Olyan hirtelen meglepő dolog volt, a hortobágy közepén egy magyar zászló, hm... Az ilyenre mindig rájátszik a diplomácia/honvédség, így vélhetően, ha valamikor Tádzsikisztánra is kiterjeszti mohó karmait a koalíció, akkor ezzel jókat lehet szórakozni ("némmá, uo. a zászlónk! detökjó, öribari").

Azonban valószínűleg, nem nagyon lágyulna meg a tádzsikok szíve ettől, vélhetően ugyanúgy nem szeretnének, mint ahogy most sem szeretnek az afgánok. Főleg, miután gyáva módon sisakban meg golyóálló cuccban odagurulunk a kis páncélautókkal - nos, nem egy önbizalomtól duzzadó kép. A személyes véleményem az, hogy egy rugalmasabb taktikai-stratégiai rendszerrel jobban oda lehetne vágni nekik (mindenkinek, ha úgy adódik). Amitől lehet, hogy rögtön más szemmel néznének ránk a gumipapucsosok. És akkor jöhet a szív-és-lélek, lásd kivel van dolgod, eltaposhatnálak, de rendes vagyok, és segíteni szeretnék.

Érdekes, mert erről a Restrepo jut eszembe, ott is mindenki hűde mennyire segíteni akart, egy évig védték a Korengálban épülő utat (ott is biztos olyan gyorsan épülnek az utak, mint nálunk). És a dölyfös ostoba amerikai csak a maga beszűkült módján képes látni a világot, és nem fér a fejébe, hogy valaki másképp gondolkodik. A törzsi vezetőkkel tartott megbeszélésen a százados (én csak nyufinak hívom, mert ujjnyi rés van a metszőfogai között) magas vérnyomástól szenved, mert a völgy lakossága szemmel látható módon ellenséges, ő "nagyon szeretne segíteni, békében élni", de amikor megemlítik neki, hogy elvittek egy faszit és soha nem jött vissza, akkor üvöltözött, hogy ő látta egy videón, ahogy az valakinek a fejét levágja. És? Lehet, hogy arrafelé az a szokás, mint ahogy a sárgáknál pálcikával esznek. Hogy jön ő ahhoz, hogy fölülbírálja a bennszülötteknek a szokásjogát (megszállóként, ugye)? Persze, tudjuk, nem lenne amerikai, ha ez gondot okozna neki, de akkor is. Ha azt akarjuk, hogy szeressenek, nem az lenne az alapvető, hogy a helyiek szokásait és törvényeit tartjuk tiszteletben (lásd vendég)?

Nem véletlenül jelent meg a különleges erőknél (és máshol is), pl. a szakáll viselése (legyünk hasonlatosak a helyiekhez, könnyebben elfogadnak). Your opinion?

A bejegyzés trackback címe:

https://kundk.blog.hu/api/trackback/id/tr102924481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Péter 2011.05.24. 20:00:55

Mióta érdekelnek téged a helyiek érzései, és szokásai? (bár ez egy speciális helyzet Afganisztánban, nem egy "sima" megszállás)
Am pont ezért "vonják" ki a csapatokat, de cserébe sokkal intenzívebb légi tevékenység fog kibontakozni az afgán hadsereg megsegítésére. (az az ok, hogy ne érezzék közvetlenül a külföldi jelenlétet, hátha jobb lesz ha nem látnak járőröző külföldi katonát)
Vonatkozó cikk Aranysas 2011/05

Pavel Korcsagin 2011.05.24. 22:48:11

ööö jah, nem érződő külföldi jelenlét =? "JÖN A JDAM!" :D i dont think so

amúgy meg légicsapás nem megy ha nem hívja le vki... és különben is, én együttérző vok az afgánokkal, mer ad1: még mi is kerülhetünk hasonló hejzetbe, ad2: gumipapucsban agyonverték az amcsikat :D ez már ok az elismerő bólogatásra nálam

H.Péter 2011.05.25. 02:12:50

magamat idézve: az afgán hadsereg megsegítésére(támogatására) maradnak, majd azok telefonának nekik:)
Am gondolod, hogy nem hagynak ~100K kiképzőt, kapcsolattartót, tanácsadót, és stb ilyen fedősztorikkal?:)

Pavel Korcsagin 2011.05.26. 20:42:51

Nem tudom, elég csöbör-vödör a helyzet ott már elég régen. Se pénzügyileg se politikailag nem éri meg ott maradni USA-nak, ámbátor kijönni sem egészséges a reputációnak/pénzügynek. :D Szal minden marad a régiben... vagy nem. Tudod, beszéltünk már, hogy 2500-5000 fő ráfordításából csunyán be lehetne zúzni az egész pereputtyot. :D De hát ez ámérika, do your way... (the WRONG way :P)

H.Péter 2011.05.27. 11:11:43

nagyon jó hely nekik ez az Afganisztán szerintem, hiszen kacérkodnak irán megtámadásával is, ez meg ugye határos vele

Pavel Korcsagin 2011.05.31. 20:16:47

:D határos az oschtobasággal is...
süti beállítások módosítása