HTML

HTML

websas.hu


Kovax skype: kovaxur

Pavel skype: pavelkorcsagin

msn status My location on TeamSpeak
Cylex Silver Díj

Devportal

Nincs megjeleníthető elem

WebLabor

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Kommentek

  • Pavel Korcsagin: @fiúk csángók vagytok?: Köszönjük a tartalmas hozzászólást! Így sok év távlatából is akadnak még b... (2015.09.25. 10:46) Cukor és tömény kénsav
  • blah blah: tudom iszonyú régi hozzászólás, de csak nem hagyhatom így a cukrok nem igazán nemzetközi fogalmak,... (2015.06.17. 00:03) Cukor és tömény kénsav
  • szvsz: Szerintem ezeket olyanok találják ki, akik max. a buszmegállóig mennek gyalog. Oda kell tennei őke... (2015.05.22. 14:33) Magyar élelmiszercsomagok
  • Sparhelt: @Rowen: Meleg főétel kell? Lőjön magának valamit. :-) (2015.03.02. 07:34) Magyar élelmiszercsomagok
  • DragovichNikita: @Kovax: Ne, hogy bedőlj neki ez csalás! Pénzt akarnak ki huzzni belőled, be nem dőlj nekik ;). (2012.08.28. 14:06) Magyarított SPAM
  • hrgy: A videot eltavolitottak :-( (2012.05.10. 23:40) Cukor és tömény kénsav
  • Pavel Korcsagin: Szegény. :( Azt nem mondom, hogy át tudom érezni :W mert nem, de sajnálom. (nem őszintén) De a Bat... (2012.02.17. 18:43) Szopoda
  • Utolsó 20

Cukor és tömény kénsav

2008.07.01. 15:21 | Pavel Korcsagin | 5 komment

Címkék: egyéb

Itt van a kísérlet videója külön Revének és minden kedves látogatónak!

A kísérlet maga elég egyszerű: egyszerű cukorhoz tömény kénsavat adunk. A cukor elszenesedik, gáz fejlődik, ami fölfújja a szenet, így a szűk pohárból kitágul a szén.

 

 

A keresés során volt egy kis vicc: mivel nem tudtam a kénsav nevét angolul, internetes szótárhoz fordultam. A szótár a 'vitriol' szót adta meg. Ezzel azonban nem találtam semmi használhatót. Beírtam egy 'and'-ot is, amire véletlenül kidobta a 'sugar and sulfuric acid' találatot.  -.-'  Ezt a kreativitást...ennyi erőből én is ki tudtam volna találni, tükörfordítással. Nagyon okos, mondhatom. De sebaj, megtaláltam, ez a lényeg! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kundk.blog.hu/api/trackback/id/tr86548132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reve 2 2008.07.02. 08:48:40

Köszi szépen, hogy gondoltál rám Pavel !!

Érdekes kísérlet.
Akkor ezek szerint, én a kávémba szenet teszek ízesítés végett ???? :) :) :) Vagy nem ??

Pavel Korcsagin 2008.07.02. 20:58:34

Jaaaj, Reve! Ez fájt! :) Nem ám, tom ám, h régen volt ám! Ám!
Nem teljesen.

A 'cukor' egy kémiai fogalom. Szénhidrátokból áll. Azért nevezik szénhidrátoknak, mert elégetésükkor szén és víz keletkezik, ezért azt gondolták a korai alkímisták, hogy ebből a kettőből áll. Nem ijen könnyű a helyzet. Szén, oxigén és hidrogén atomokból állnak. Sokféle szénhidrát(-lánc) létezik. A lényeg az, h amit mi eszünk, az egy keverék. Sok féle cukorfajta keveréke. De lehet h itt-ott tévedek némileg (nekem is régen volt:)).

hrgy 2012.05.10. 23:40:48

A videot eltavolitottak :-(

blah blah 2015.06.17. 00:03:54

tudom iszonyú régi hozzászólás, de csak nem hagyhatom így
a cukrok nem igazán nemzetközi fogalmak, mono és diszacharidokat értünk rajtuk a szénhidrátok meg polihidroxi-oxovegyületek
a szén hidrátjaira az összegképletük miatt gondoltak, mert egyébként minden szénhidrogén vízre és szén-dioxidra ég el.

a porcukor pedig jellemzően szacharóz

Pavel Korcsagin 2015.09.25. 10:46:14

@fiúk csángók vagytok?: Köszönjük a tartalmas hozzászólást! Így sok év távlatából is akadnak még betévedt emberek, ami örömteli.
süti beállítások módosítása