HTML

HTML

websas.hu


Kovax skype: kovaxur

Pavel skype: pavelkorcsagin

msn status My location on TeamSpeak
Cylex Silver Díj

Devportal

Nincs megjeleníthető elem

WebLabor

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Kommentek

  • Pavel Korcsagin: @fiúk csángók vagytok?: Köszönjük a tartalmas hozzászólást! Így sok év távlatából is akadnak még b... (2015.09.25. 10:46) Cukor és tömény kénsav
  • blah blah: tudom iszonyú régi hozzászólás, de csak nem hagyhatom így a cukrok nem igazán nemzetközi fogalmak,... (2015.06.17. 00:03) Cukor és tömény kénsav
  • szvsz: Szerintem ezeket olyanok találják ki, akik max. a buszmegállóig mennek gyalog. Oda kell tennei őke... (2015.05.22. 14:33) Magyar élelmiszercsomagok
  • Sparhelt: @Rowen: Meleg főétel kell? Lőjön magának valamit. :-) (2015.03.02. 07:34) Magyar élelmiszercsomagok
  • DragovichNikita: @Kovax: Ne, hogy bedőlj neki ez csalás! Pénzt akarnak ki huzzni belőled, be nem dőlj nekik ;). (2012.08.28. 14:06) Magyarított SPAM
  • hrgy: A videot eltavolitottak :-( (2012.05.10. 23:40) Cukor és tömény kénsav
  • Pavel Korcsagin: Szegény. :( Azt nem mondom, hogy át tudom érezni :W mert nem, de sajnálom. (nem őszintén) De a Bat... (2012.02.17. 18:43) Szopoda
  • Utolsó 20

Napló XXXVIII.

2010.12.22. 23:22 | Pavel Korcsagin | Szólj hozzá!

Címkék: napló

2010.12.22., szerda, 2315
Bicsérd,
3°C, tiszta

A ma reggeli újságban sok zavarba ejtő hírt olvashattam, zöme inkább csak rövidhír, marginális, mintha ott sem lenne. De szemfülesebb egyéneknek bizony ott van, és igen zavarba ejtő lehet a létük. Lássuk őket!

Fogy a magyar - A 2010-es évben amintegy 110000 halálozásra 75000 születés jut, mely utóbbi adat 7,3%-kal csökkent a tavalyihoz képest (előbbi számottevően nem változott). Megjegyzendő, hogy ezek az adatok nagyon sántíthatnak, miután egy vagy két hónappal ezelőtt ugyanez a lap még harmadekkora számokat közölt.

Adósságok a kórházaknál - Az ország 163 kórházának mintegy 50 mrd forintnyi kötelező adóssága van.

Kaczynski kételkedik - Az áprilisban repülőbalesetben elhunyt (sic!) Lech Kaczynski ikertestvére szerint a koporsóban oylan ember földi maradványai voltak, aki nem hasonlított a testvérére. Nohiszen, nem is lehetett, hiszen egy tarkón lőtt ember holtteste erős kételyeket ébresztene mindekiben. Persze azon nem lepődünk meg, hogy ez a nyilatkozat is alátámasztja az orosz intervenciót Lengyelországban - ami ugye kiderülése esetén magával vonta volna az Oroszország-EU háborút. Nem véletlenül lett eltussolva, az EU nem bízik az erejében, szar gazdasággal nincs kedve belemenni egy konfliktusba. Arra nem számíhat, hogy akár az ENSZ vagy a NATO megvédi, mert előbbi nem tehet semmit, utóbbi pedig jobbára belőle meg a szintén vereséget szenvedő USA-ból áll. Azon viszont csodálkozom, hogy ez kimondásra került, elvégre nincs a lengyelek számára kedvező megoldás a helyzetre.

600 tüntető börtönben - 600 embert ítéltek 5-15 napos elzárásra Fehéroroszországban, akik Lukasenko ellen tüntettek Minszkben. Érdekes lenne utánajárni, vajon ehhez mennyire és miképpen van köze az orosz-fehérorosz etnikai ellentéteknek. (2012-ben jó eséllyel lefoglalja Oroszországot az őt körbevevő ellnségek garmada, hiszen ő úgy gyűjtött elenségeket, mint más barátot - ukránok, fehéroroszok, lettek, litvánok, észtek, finnek, grúzok, csecsenek, stb. Hozzánk már csak rajtuk keresztül tudna eljutni.)

Kína lépései a válság ellen - Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap erőfeszítéseit támogatja Kína Görögországban és Portugáliában, utóbbiban 4 mrd eurónyi állampapírt vásárolt meg. Tudjuk, hogy nem önzetlenek, de ez semmi ahoz a több száz mrd euróhozképest, ami hiányzik.

Vissza a válság előtti szintre - Két német gazdaságkutató intézet prognózisa szerint Néemtország 2011 második felében éri el a válság előtti színvonalát. Már, ha el jut odáig - tesszük hozzá, örök pesszimisták.

Egyre többen nem fizetnek - A PwC könyvvizsgáló cég elemzőinek az a várakozása, hogy a hitelportfólió-romlás üteme lassul 2010 év végére, nem teljesült. A romlás üteme állandósulni látszik, és a korábban 2010 év végére várt tetőzés helyett további romlás volt tapasztalható. Már majdnem egymillió ember szerepel a BAR-listán (hitelmegtagadás 5 évre a nemfizetés miatt), az ő helyzetük tovább romlik. Az átütemezett adósságok újból megjelennek, az árverési és kilakoltatási moratórium 2011 áprilisában végetér, és a frank erősödése miatt az adósoknak jövedelmük egyre nagyobb hányadát kell törlesztésre fordítaniuk.

Zárószónak mára annyit, hogy ezekből annyi látszik, nem kifelé tartunk a völgyből, hanem bele a szakadékba. Még közel se látható, de már jön, és közelít - és nem lesz kegyes, se elnéző. Lehet, hogy közelebb van, mint gondolnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kundk.blog.hu/api/trackback/id/tr802533612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása